FAQ

Йога за свръхмозък - картинка с описание (англ. език)

Super Brain Yoga
Master Choa Kok Sui Super Brain Yoga Procedure.

1. Face East. For Old people, face North.

2. Connect your tongue to the palate.

3. Preferably invoke for Divine Blessings(optional)

4. Stand with your feet shoulder width apart.

5. Squeeze the right ear lobe with your left thumb and left index finger.

6. Squeeze the left ear lobe with your right thumb and right index finger.

7.The left arm must be inside and the right arm outside. This is the correct arm position.

8. When squatting down, inhale simultaneously.

9. When standing up, exhale simultaneously.

10. Repeat steps 8 and 9, 14 times per session.

11. Release your fingers from your ear lobes.

12. Say a short prayer of thanksgiving.
----from www.pranichealingforall.com

КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ С ВЪЛШЕБНИТЕ СИ ПРЪСТИ...

КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ С ВЪЛШЕБНИТЕ СИ ПРЪСТИ...

БЪРЗА ПОМОЩ НА ДЛАН
Стрес? Нерви? Няма свободна минута за почивка?... Как да решите такива проблеми?
При малки неразположения масажът на дланта прави истински чудеса, твърди проф. Рихард Ньотцел. Той дава и конкретни съвети.
При точковия масаж на дланта медиците изхождат от това, че всички части на организма са свързани с определени точки на ръката. Масажът възбужда не само зоните, които натискаме, но и рефлектира в съответните органи: стомаха, сърцето, нервите... Той спомага да се разслаби организмът и едновременно го активизира и премахва някои неразположения. Голямото му предимство е, че след като усвои техниката на масажа, човек е способен да си помогне сам без доктор и лекарства. Като правило за това са достатъчни две-три минути масаж на рефлексните зони. Натискът трябва да бъде силен, но не болезнен.
В какви случаи помага масажът?

ПРОСТУДА
Напада ви хрема? Веднага започнете масаж на рефлексиите зони на дланта, свързани с носните кухини (на рисунката - зони 2). С пръстите на едната ръка масажирате с кръгови движения съответните пръсти на другата. Възпале­нието на слизестата обвивка на носа оздравява бързо.
Кашлицата може да се намали с помощта на кръгов масаж на зоните, свързани с бронхите (б) и белите дробове(5). При простудни заболявания, за да активизирате защитните сили на организма, масажирайте зоните, свързани с лимфните възли. Внимателно разтривайте с палеца и показалеца зони 3.
ГЛАВОБОЛИЕ
Преди да вземете хапче, опитайте масаж на рефлексиите зони, свързани с мозъка (1), с фронталните и максиларните синуси (2). Това подобрява кръвообращението във всички области на главата. Масажът на тези зони помага не само при главоболие, но и при недостатъчна концентрация на вниманието и при излишна нервност. Масажирайте възглавничките на пръстите със силни кръгови движения.
НАРУШЕНО КРЪВООБРАЩЕНИЕ
За усилване и стабилизиране на кръвообращението с леки кръгови движения на палеца пет минути масажирайте рефлексната зона на сърцето (8).
БОЛЕЗНЕН МЕНЗИС
Рефлексиите зони, свързани с яйчниците (11) и матката (12), също лесно се поддават на масаж. Обхващайки дланта с палеца и показалеца, силно натискайте зони 11 и 12.
СТРЕС
В най-напрегнатите дни, когато буквално всичко се изплъзва от ръцете ви, успокояващо и разслабващо въздействие оказва масажът на зоните (7), свързани със слънчевия сплит - центъра на нашата нервна система. Ще ги откриете без труд на дланта си, ако я закрьглите, като че в нея има ябълка. Най-дълбокото място е търсената точка 7. Натискайте с палеца, а с останалите четири пръста поддържайте дланта отдолу.
НАРУШЕНО ХРАНОСМИЛАНЕ
Неразположение от мазна или лютива храна се отстранява лесно чрез масаж на рефлексната зона, свързана със стомаха (4). При повдигане и киселини масажирайте зоната, свързана с черния дроб и жлъчката (9), а при запек - зоната на дванайсетопръстника (10).
ХИПЕРТОНИЯ И ЗРЕНИЕ
Много болестни процеси, които засягат целия организъм, водят до изменения в ретината на окото. При хипертония развитието на ретинните промени обикновено протича в три стадия. При ангиопатия са налице начални изменения (локализирани само в ретинните съдове), които в този стадий са обикновено обратими. В стадия на ангиосклероза съдовете се увреждат трайно. Някои от артериите започват да приличат на „медни жици". На местата, където вените се кръстосват с артериите, те изглеждат прищипнати до степен на пъл­но прекъсване на кръвния поток в тях. Това е т.нар. симптом на Гон.
Ретинопатията се проявява с кръвоизливи, които най-често са с вид на резки или са точковидни. Дегенеративните промени са под формата на бяложълтеникави петна, разположени най-често в централните части на ретината - лъчисто, като звезда. В този стадий се проявяват и смущения в зрителните функции.
Колкото по-рано и навреме се открият тези изменения, толкова по-успешно ще бъде лечението. Затова ролята на офталмолога е много голяма. Като огледа очните дъна, той ще помогне на терапевта за излекуването на пациента

Удивително откритие обяснява паранормални явления

 

Генетиката най-после обясни тайнствени явления като пророчество, интуиция, аура и т.н.

Откритието е направено от руски учени, които се осмелили да стъпят на територия на ДНК, която западните изследователи не успели да изучат. Западните изследователи ограничили изследванията си върху 10% от човешката ДНК, тоест върху тази част, която е отговорна за строителството на белтъците. Те смятали останалите 90% за генетически „боклук”.

Руските учени начело с биофизика и молекулярен биолог Пьотър Гаряев решили, че толкова голяма част от ДНК не може да не съдържа ценна информация. Те обединили усилията си с лингвисти и генетици за провеждането на необичайно изследване, призвано да провери въздействието на колебанията и думите върху човешката ДНК.

Изследователите открили, че данните се съхраняват в нашата ДНК точно по същия начин, както се съхраняват в паметта на компютъра. Освен това се оказало, че нашият генетичен код използва граматичните правила и синтаксиса по начин, който е много близък до човешкия език.

В хода на изследването е установено още, че дори структурата на ДНК алкалните двойки следва правилата на граматиката и синтаксиса. Изглежда, че човешкият език е само вербализация на нашата ДНК.

ДНК се променя от думи и фрази

Най-поразителното откритие от всички е, че живата човешка ДНК може да бъде изменена с помощта на думи и фрази. Ключът се намира в използването на правилната честота. Учените успели да повлияят на клетъчния метаболизъм и дори да поправят генетични дефекти.

Използвайки съответна честота и език, учените постигнали невероятни резултати. Например те успели да предадат информационни образи от един набор ДНК към друг. Изслдоватеилте успели дори да препрограмират клетки и без скалпел, без да направят нито един разрез, преобразували ембрион на жаба в ембрион на саламандър.

Работата на руските учени предоставя научно обяснение на това защо внушението и хипнозата имат толкова силно въздействие върху хората. Нашата ДНК е природно програмирана да „откликва” на думите. Езотериците и духовните лидери очевидно са знаели това. Всички форми на внушение и „мислителни енергии” в голяма степен се основават на въпросното явление.

Изследването помага да се обясни също така защо тези тайни методи не са еднакво успешни за всички, които ги използват. Тъй като добрата „комуникация” с ДНК изисква специфична честота, хората с развити вътрешни процеси са по-способни съзнателно да създадат канал за „връзка”. Учените смятат, че с развитието на съзнанието хората ще могат да постигат резултати само със собствените си думи и мисли.

ДНК и интуицията

Руските учени са открили и генетичната основа на интуицията, или както я наричат още – „хиперкомуникация”. Хиперкомуникацията е термин, използван за описването на ситуация, в която човек внезапно получава информация от външен източник, а не на базата на личните си знания. В наши времена това явление е станало по-рядко. Най-вероятно това се случва, защото трите главни фактора, които възпрепятстват хиперкомуникацията (напрежение, безпокойство и хиперактивност на мозъка) са станали прекалено разпространени.

При някои живи същества, например мравките, хиперкомуникацията е плътно „вплетена” във всекидневното им съществуване. Например когато царицата на мравките е отделена от колонията, нейните „поданици” продължават да работят и да строят според плановете. Но ако тя е убита, цялата работа се прекратява незабавно. Очевидно докато царицата е жива, тя има достъп до съзнанието на членовете на своята колония посредством хиперкомуникация.

Сега, с помощта на откритието на руските учени, хората вероятно ще могат да възстановят загубените си способности и отново да се възползват от тях. Изследователите са открили, че нашата ДНК може да създава т.нар. магнитни червоядини. Тези червоядини са миниатюрни версии на мостовете на Айнщайн–Розен.

Въпросните мостове съединяват различни области от Вселената и позволяват на информацията да се предава извън пределите на пространство-времето. Ако ние можем съзнателно да активираме и управляваме такива връзки, то бихме могли да използваме нашата ДНК, за да предаваме и получаваме информация от мрежата на Вселената. По същия начин бихме могли да се свързваме с други участници в мрежата.

Вижте още интересни статии в megavselena.comRead more: https://science.actualno.com/Udivitelno-otkritie-objasnjava-paranormalni-javlenija-news_420159.html#ixzz2PrxUBZyg

Петко Кърпачев - Храната ни е трудно усвоима, когато е сготвена. Гладът лекува всичко

 

Петко Кърпачев е най-добрият масажист-терапевт, който можеш да срещнеш в София.

При него лекуват схващания, болки и мигрени много известни хора, но не от поп-фолк или арт-средите, а бизнесмени, известни журналисти, предприемачи и т.н.

Бивш национален състезател по маратон, участвал в десетки международни състезания, носител на републиканска титла през 1984, многократен рекордьор на 5 и 10 километра.

Уникално чувствителен, надарен с невероятни лечителски качества, фин и одухотворен, Петко е заклет привърженик на здравословното хранене.

Абсолютен вегетарианец, суровоядец, планинар и йога, 60-годишният бивш спортист може да бъде емблема и учебник на всички, които са готови да поемат по пътя на пречистващите режими, на щадящото и здравословно хранене като житейска философия и на хармоничното битие въобще.

Откритието ни на този човек ни накара да седнем в скромната му кухня и освен да подъвчем с удоволствие от суровите пресни орехови ядки и собственоръчно добития от него мед, да чуем неговите истини за здравословното хранене, преживени, изстрадани и възприети завинаги.

Най-полезната храна.
Трудно е да се каже коя е най-полезната храна, то си е до сезона и до човека. Може много да се спори. 
При всички случаи най-важните вещества са белтъчините и мазнините, след това въглехидратите, но много по-малко. 
За мен най-важното нещо в хранителния режим са плодовете и зеленчуците. 
Всеки сезон има своето плодово богатство – първо череши и ягоди, после праскови, кайсии и сливи, дини и пъпеши, и така нататък. 
В зеленчуците има по-малко витамини, отколкото в плодовете, повече минерални соли, но също са много важни, има влакнини в тях, много вода. 
Привърженик съм също и на картофите и ориза, но по мъничко, и то не преварени, а леко задушени.

Тайната на консумирането.
Поначало е добре и трябва плодовете и зеленчуците да се ядат цялостно, всяка една от съставките е много важна. 
Те се разделят и на цветове, и е добре да преобладава зеленият цвят. Той оказва високото съдържание на хлорофил, а и една от теориите е, че абсорбира по-малко от химикалите в почвата.
В обелката също има хранителни вещества, като, разбира се, трябва да се измие много добре.

Готвено или сурово?
Аз съм за максимално необработената храна. Като мине през топлинна обработка тя губи почти всичко ценно -  витамини, ензими... Дебелеенето идва точно от обработката на храната. Организмът ни не може да я изхвърли. Вкарва я лесно, но не може да се разтовари със същия успех.

От полезните – най-полезното. 
Всичко прясно и свежо според сезона. Ядки, мед, ябълки, круши, салата, много зеле, червено цвекло, картофи. Суров картоф може да се сложи в салатата, най-добре под формата на сок, много спомага за обмяната на веществата, малко ряпа, малко моркови. Ленено семе, сусам.
Студено пресована и прясна мазнина също. 
Изключително важно е храната да е прясно направена. Не е ли прясна, не е добра, където и да я държиш. 
Тя се окислява и се превръща в нещо ненужно за организма, да не кажа вредно.

А киселините.
Лимонов сок и ябълков оцет. Ябълковият оцет е много полезен. Загадка е защо, никой не може да каже, но докато другият оцет спира очистителните процеси в организма, ябълковият ги стимулира.44

Имената-икони в науката за храненето.
Много са. Не мога да изброя само 2-3. Всеки е допринесъл, те са като част от една мозайка. Пол Брег, Дев Мурти, Лидия Ковачева и още много.

Гладът лекува...
Всичко. 95, да не кажа 99%. 
Освен глада, подбора на храната и лимитирането й, важно е също и усвояването й. 
Чрез физически упражнения и дихателни упражнения тези процеси се подсилват и организмът се възражда.

Нещо препоръчително от упражненията. 
Сещам се за т.нар. крокодилски упражнения на Деф Мурти. Ляга се и се прави едно завъртане на гръбнака, главата на една страна, краката на друга. Извънредно подпомага храносмилането и изхвърлянето на храната.

Кога и колко гладуваме. 
Трябва от време на време да се спира храната.
Поне един ден седмично трябва да си на разтоварване. 
Човек е така устроен, че без да искаш, преяждаш. Почивка трябва, да си на ръба, вечно гладен.

 

Колко пъти предъвкваме храната. 
Колкото зъба имаш, толкова пъти. Казват, „да пиеш храната”, така, като че възприемаш храната като един флуид. 

Месо, риба.
Когато консумираш месо, без да искаш, неизбежно, ставаш нервен, избухлив.
На растителна храна си много по-спокоен. 
Рибата със сигурност е по-добра от месото. По-лека, по-усвоима.

Билките. 
Нещо прекрасно. 
Билков чай от мащерка, риган, равнец, жълт кантарион - релаксира и те зарежда както нищо друго. С малко мед вътре – нищо повече не е нужно. 

 

Link: www.viewsofia.com/article/5024/Petko-Karpachev---Hranata-ni-e-trudno-usvoima--kogato-e-sgotvena--Gladat-lekuva-vsichko

На руски език: Энергетические потоки (статия)

Человек постоянно участвует в энергообмене с планетарным организмом. Жизненную энергию, которую получает человек от планетарной системы, называют Ки, Ци, Прана, и другими именами.
Эта энергия проходит по энергетическим каналам и меридианам в теле человека, обеспечивая работу всех органов и механизмов человеческого существа. Если по каким -либо причинам нормальное протекание энергии нарушается, то человек заболевает.
Иглоукалывание и акупунктрура основаны на регуляции прохождения жизненной энергии по телу человека. 
Жизненная энергия протекает через тело человека независимо от его сознания, и может иметь два направления движения.

Первое направление, именуемое прямым или Даосским кругом,- это когда энергия входит через каналы ног, поднимается по позвоночнику, омывает каналы головы и опускается по передней части тела до промежности, где переходит назад в крестец и снова поднимается вверх.
При этом часть энергии сбрасывается через каналы рук. Поскольку энергетические каналы ног больше чем каналы рук, то в коконе человека происходит накопление энергии, и при таком режиме работы возможно энергетическое воздействие наружу. Энергонасыщенность человеческого кокона всё время повышается, и происходит выделение энергии наружу через каналы рук.

Второе направление – именуемое обратным кругом,- это когда энергия заходит в каналы рук, поднимается в голову по передней части тела, опускается по каналам позвоночника до промежности и сбрасывается через каналы ног. При вращении обратного круга в коконе человека создаётся дефицит энергии, и поэтому воздействие наружу невозможно, а возможно тестирование внешнего мира, поскольку энергия постоянно входит из внешнего мира в каналы рук.
Вращение энергии в человеческом коконе управляется подсознанием, но человек может осознанно на какое-то время заставить жизненную энергию вращаться по нужному ему на данный момент кругу. После того, как внимание человека переключится на что-либо иное, вращение энергии вернётся к подсознательному управлению.

Прямой круг приводит к постоянному накоплению энергии,- поэтому люди, у которых энергия большую часть времени циркулирует в прямом круге, как правило, имеют много энергии на различные действия, но также часто и излишний вес, поскольку постоянный избыток нерасходуемой энергии превращается в массу тела.

Обратный круг приводит к дефициту энергии в коконе, поэтому люди, у которых энергия большую часть времени циркулирует в обратном круге, имеют недостаток энергии, который подсознательно стараются компенсировать, т.е. забрать у других людей. Такие люди именуются в народе – «стервозными». Внешне, часто это будут люди худые, поскольку они живут в постоянном дефиците энергии. 

Каждый человек, что бы ни делал, о чем бы он ни думал, постоянно в своем теле крутит энергию. Она может двигаться в одном из двух вариантов: в режиме даосского (прямого) круга, либо в режиме обратного круга. В режиме даосского круга энергия идет по позвоночнику снизу вверх, по передней поверхности – сверху вниз. Крутится кольцо. При этом энергия забирается в точках, расположенных на стопах ног, и выбрасывается через точки входа–выхода рук. Таким образом работает нижняя подключка. Энергия через руки и через ноги проходит неодинаково. Диаметр каналов ног больше, чем диаметр каналов рук, поэтому постоянно накапливается некая энергетическая прибавка, которая ведет к увеличению массы тела. Люди, у которых работает даосский круг, нередко полные и спокойные. Они обладают возможностью лечить руками, поскольку их руки представляют собой источник энергии.

Те, у кого работает обратный круг, проводят энергию по передней поверхности тела наверх, затем – через шею вниз по спине: энергетическое кольцо замыкается, и энергия снова идет наверх. У них происходит забор энергии через точки входа–выхода рук, и сброс энергии через точки входа–выхода ног. Эти люди нередко худые и нервные. Если у них есть шейный остеохондроз, то в области шеи энергии блокируются, и может произойти энергетическая перегрузка головы.

Чакрите - малко информация отвъд познатото,
22-те чакри.

Чакри на третото измерение

Коренна чакра
Първата чакра е седалището на физическото тяло. Тя насочва земния ви живот, свързва ви много специфично със Земята. Тя се занимава с въпроси като заземяване и оцеляване. В ранния Лемурийски период това бе базисната чакра, която бе най-отворена. Първата чакра се занимава с разглеждане защо сме на Земята. Жлезите асоциирани с тази чакра са надбъбречните жлези.

Полова чакра
Тя е свързана с креативност, мъжко-женския баланс и нашите сексуални енергии. Обратната страна на втора чакра се отнася до седалището на подсъзнанието. Тази чакра се фокусира в последния Лемурийски период на развитие. Жлезата асоциирана с тази чакра - яйчници/тестиси

Слънчев сплит
Третата чакра е седалището на емоционалното тяло. Атлантският период от земната история е фокусиран върху развитието на тази чакра.

Сърдечна чакра
Четвърта чакра се занимава с безусловната любов. Това е фокусът на Християнската ера. Жлезата, с която се асоциира е тимуса.

Гърлена чакра
Гърлената чакра се занимава с комуникацията , изразяването, както и използването на волята. Тази чакра се развива през ерата на Водолея. Жлезата, с която се асоциира – тироидната.

Трето око
Третото око се свързва с вътрешното възприятие или духовния поглед и виждане. Третото око също се отнася до съзнателния ум. Жлезата, асоциирана с тази чакра е хипофизата.

Коронна чакра
Коронната чакра се свързва с свръхсъзнанието, душата, Висшия Аз, Монадата и/или Бог. Това наистина е нашия портал чрез който сме в досег с висшите енергии. Жлезата, асоциираща се с тази чакра е пинеалната (епифиза).

Чакри на четвъртото измерение

8 чакра
Това е първата чакра, на 4-то измерение, мястото на душата. В триизмерните чакри земята, обозначена с номер 0 представлява физическото съществуване. То е плътно и твърдо. Мястото на душата сега става място на нашето съществуване, точно както земята е била основа на нашето съществуване в третото измерение. Цвят – зеленината на морската пяна.

9 чакра
Съответства на основната чакра в триизмерната система на чакрите. Съответства на тялото на света. Свързана е с радостта. Когато тази чакра е активирана, светлинното тяло е във вашата клетъчна и субклетъчна структура. Цвят – синьо-зелен.

10 чакра
Tази чакра се асоциира с чакрата на полярността в третото измерение. Тя е свързана с интеграцията на полярността – интеграцията на мъжкото и женското у нас. Тази чакра фактически започва да функционира, когато мъжките и женските енергии се намират в пълно равновесие. Това се усеща като състояние на лекота (без усилие и напрежение), като изравняване с душата на човека. Цвят – перлен

11 чакра
Чакрата на енергиите Ню Ейдж (Нова Ера). Съответства на чакрата на слънчевия сплит от триизмерните чакри, съединение на третата чакра с 11-тата ни позволява да намалим травмите на настоящия си живот и минали животи, които се пазят в трета чакра. Усещането на енергията на 11-тата чакра е подобно на вълна, тя преминава през тялото ви и излиза навън, без да се задържа в тялото или да се прилепва към областта на погрешното възприятие. Цвят – розово оранжев.

12 чакра
Това е чакрата на Христовото съзнание, която представлява трансформационна енергия, съединяваща всички форми на енергия. Тя се асоциира с чакрата на сърцето в системата на триизмерните чакри. Цвят – проблясващо-златен.

13 чакра
Свързана с проявлението на вибрационната комуникация. Това е чакра, използвана при материализацията и дематериализацията на предмети. Това е чакрата, използвана при телепортация, ползва се също и за излекуване. Цвят – виолетово-розов.

14 чакра
Свързана с Божия Замисъл. Позволява на менталния ум да се предаде. Четиринадесетата чакра казва, че вие позволявате на Божия Замисъл да ви покаже пътя без преразглеждане или оценка на вашите ментални убеждения. Съответства на чакрата на третото око. Носи ясно-виждане към четвъртото измерение. Започва да активира вашата безграничност. Цвят – наситено синьо-виолетов.

15 чакра
Свързана е с монадното съединение. Съответства на коронната чакра на третото измерение. Седмата чакра е вашата духовна връзка. С 15-тата чакра вашата нова духовна връзка е с Монадно ниво. По време на 15-тото посвещение се съединяваме с Монадата. Това ни довежда до вратите на възнесението. Когато тази чакра действа, тя говори, че структурата на вашата душа е достатъчно стабилна, за да се справи с енергията и количеството информация, излизащо от монадното ниво. Цвят – светъл златисто-бял.

Чакри на петото измерение

16-та чакра
Свързана е с възнесението. Шестнадесетата чакра слиза в коронната чакра по време на възнесението. Тази чакра е първата чакра от петизмерната система на чакрите. Чакра на възнесението в Монадата и «Аз Съм Присъствие», чакра на превръщането във вселенско същество става нова основа, също като 8-ма чакра, мястото на душата, е била основата в системата на чакрите от четвъртото измерение. Цвят – светъл виолетово-бял.

17 чакра
Свързана с вселенската светлина, която се съотнася с 9-тата чакра или със светлинното тяло в системата на чакрите на четвъртото измерение, твърдо и светло, в петото измерение – което е тоталната светлина. Цвят – мулти-бял.

18 чакра
Свързана с шестизмерното божествено намерение. Когато е активирана тази чакра, тя носи способност да се донесе реалността на шестото измерение. Като гледате схемата на вашите чакри, ще видите, че между 18-тата и 10-тата чакри има промеждутък, за който се казва – «Няма съответствие» Причината се крие в това, че на нивото на 5-тото измерение няма съответствие на слънчевия сплит, защото той се е съединил с чакрата на сърцето. Цвят – розово-златист.

19-та чакра
Свързана е с вселенската енергия. Сърдечната енергия е била фокус в третото измерение. Христовото съзнание – това е разширяващата се енергия в четвъртото измерение. В петото измерение съответствието е вселенската енергия. Вселенската енергия бива почувствана от тези, които позволяват на новия източник на енергия да преминава през този източник, през тяхното монадно ниво, през нивото на душата им във физическото тяло. Цвят – пурпурен.

20-та чакра
Свързана е с Битието. В третото измерение ви е било необходимо да общувате. В четвъртото измерение сте били способни да общувате по по-обширен начин - комуникация чрез вибрацията през светлина. В петото измерение няма необходимост от обмен, това е битие, където обменът не е нужен за общуването. Цвят – виолетово-златен.

21 чакра
Свързана е с божествената структура. Тя твори от точката на еволюцията, фактически – от точката на решителността. Когато развиете съзнанието си, тази чакра ви позволява да видите Божествения Замисъл. Сега вие сте зад пределите на структурата на петото, на обучение, което протече по време на Божествената структура. Цвят – синьо-златисто.

22 чакра
Свързана с Източника или с Божествената връзка. Цвят – платинен.

Превод от страницата на The I AM University

Прана в градината и земеделието?

Къде мога да видя всички семинари по системата на Мастър Чоа Кок Сюи, които се предлагат в България?

В този сайт има информационно табло със всички семинари по системата на Мастъра. Вижте в раздел Галерия - снимки.

Учителят Петър Дънов и духовното лечение - връзка с прана лечението.

 

Ето как Учителят е насочвал вниманието към праната:
"Акаш и прана"
 

Цитат

Сегашните хора се нуждаят от едно учение, което да ги подмладява. Според индуската философия съществува една същина, която те наричат „акашеви записи“. .. Според индусите акаша е нещо, което изпълва цялото пространство и вечно съществува. От нея се образуват всички форми.

Втората същина, или вторият принцип на индусите, е праната, която вечно съществува. Ние я наричаме сила и от нея излизат електричеството и магнетизмът. Тя създава техните форми. Етерът, въздухът, водата, всички планети и комети излизат все от праната и от акашите. Индусите имат школа, в която изучават законите на акашата и на праната.... „Прана“ на български се казва „Яна“. Българите разделили тази дума на две думи: прана-яна.

За да се ползуват от енергията на акаша и на праната, индусите трябва да имат положителна основа в живота. ... Зад праната и зад акаша седи нещо друго, което ние не знаем какво е, каква е неговата същина. Акаша и праната са изявления на една същина, която седи зад тях и за която ние нямаме ясна представа.

За да се ползува от праната, човек трябва да изучава нейните закони, защото от неправилното разпределение на праната в човешкото тяло произлизат различните болести. Когато праната не е разпределена еднакво в човешката глава, заражда се главоболие; ако не е разпределена еднакво в дробовете, явява се туберкулоза; ако не е правилно разпределена в стомаха, явява се разстройство на стомаха, вследствие на което храносмилането не става правилно; ако в мускулите не е правилно разпределена, явява се ставен ревматизъм. Изобщо, болестите произтичат от неправилното разпределение на праната в човешкия организъм. ...

Науката за праната има за цел да разпредели тази енергия равномерно между всички органи и клетки, да не бъдат едни бедни, а други богати, да не страдат едни за сметка на други, но всички клетки да живеят добре. Индусите поддържат, че човек не може да има един здрав организъм, ако не разбира законите на праната. В този смисъл дишането не е нищо друго освен метод за акумулиране на праната. И мисълта, и чувствуването, и постъпките са методи за акумулиране на праната. Защо трябва да постъпва човек правилно? За да може да събере праната и да я употреби правилно. Ако умът, сърцето и волята ти не работят, ти ще се лишиш от праната, която ти е необходима. Щом се лишиш от праната в мозъка, ще страдаш от главоболие, вследствие на което мисълта ти няма да функционира правилно. Ако не мислите и не чувствувате и не постъпвате правилно, вашата дихателна, както и стомашната ви система, а също така и нервната ви система ще се лишат от праната и няма да извършват правилно своите функции. Вследствие на това ще се създадат ред противоречия.
 

Прана лечение заедно с други методи - мнение.

Всички начини на лечение , които не оставят отрицателни натрупвания като медикаментите, добити по химически път, ме привличат. Още повече, ако допринасят с особеностите си за духовна промяна в болния човек. Затова се стремя преди всичко да ги опознавам, да търся ефективното, като имам предвид, че за различните хора различен метод може да се окажат най-подходящ. Уважавам многообразието, което Бог е създал, радвам му се и се стремя да го опозная.(Особено ефективни са няколко метода в комбинация, например билки+енерголечение+диета+молитва+..., но съчетаването трябва да се прави внимателно.)