Blog

Януарски семинар по Лечение с Прана (снимки)

29.01.2014 17:18

Ето как премина и януарският ни семинар по Лечение с Прана на МЧКС. Имахме участници от различни градове, атмосферата беше много ведра, очакванията - надминати, а на края участниците дори не искаха да си тръгват. Симпатиите са взаимни, а приятелската връзка остава. Пускаме малко снимки и още веднъж благодарим на всички включили се и на нашата всеотдайна лекторка - Креми Атма Намасте!

 

 

 

При опасност от грип...

23.01.2014 15:43

Много полезно по време на грипни епидемии, може и като превенция:

ОБЩА ОТПАДНАЛОСТ

а. Приложете общо изчистване два или три пъти.
б. Приложете местно изчистване и енергизиране на основната, половата и пъпната чакри, и на предната и задна чакри на слънчевия сплит.
в. Повторете лечението три пъти на седмица, толкова дълго, колкото е необходимо. Това лечение е много ефикасно, когато се прави редовно.

ПРЕМАХВАНЕ НА УМОРАТА

а.Приложете същото лечение, както при обща отпадналост. Това помага много, особено при премахване на умората след тежка работа през деня. Ефектът е почти мигновен, когато лечението е приложено правилно. Тази техника се използва като “енергиен усилвател” при работещи хора.

Наблюдаване на изображение - сбъдва желания, повишава енергийнното ниво

22.12.2013 11:33

Пред Вас е специална картина, която служи за енергийно изчистване. Тя ще Ви помогне всеки път, когато желаете да вдигнете енергийното ниво и да се обновите.

Преди да се взрете в картината, насочете мисълта си към това, което искате да създадете и изпитате в живота. След това започнете да наблюдавате изображението от горния му външен ъгъл, местейки погледа и мисълта си по ръба в посока часовниковата стрелка. Правете това в продължение на 10-20 секунди, като в това време изказвате признателност към Вселената, която работи за сбъдване на Вашето намерение. Картината ще започне да вибрира и да се движи, което е знак, че енргийното пренареждане се осъществява.

Бъдете осъзнати за благословиите, които ще дойдат в следващите дни и седмици. Благодарете на Вселената за тях, защото показвайки своята благодарност, Вие умножавате тези благословии.

Original text:

Here's a special energy healing infused picture that can support you anytime you'd like to receive a boost of extra high vibes & rejuvenation.

Before viewing the picture, set your intention of what you'd like to create & experience more of in your life. Then, view the outer top edge of the picture, and begin moving your awareness clockwise for about 10-20 seconds while expressing gratitude to the Universe for knowing that the intention you have set is now coming your way. This picture will vibrate & move letting you know that the healing shift is taking place.

Notice the blessings that begin to show up for you over the coming days & weeks ahead, and thank the Universe because through gratitude our blessings expand many fold.

I am so deeply honored to serve you in every way I can.

I love hearing your experience!

Link: www.facebook.com/photo.php?fbid=504493089650038&set=a.310077212424961.64902.310065552426127&type=1&theater

МЕЛАНИНЪТ ПРАВИ ЧОВЕКА СЛЪНЧЕВА БАТЕРИЯ

28.11.2013 13:53

ТРИ ЖЛЕЗИ ЗАДВИЖВАТ електроцентралата на ЧОВЕШКОТО тяло и Кристала на мозъка

Йорданка Николова

Човекът – слънчева батерия, чрез МЕЛАНИНА. Този хормон се отделя от епифизата –

това откритие смайва дори откривателя си, ученият Антонио Солис Херера – хирург-офталмолог (!). През 2000 г. той със своя екип изследва причините за слепота в Мексико, прави проучване на ретината и оптичния нерв с методи, подобни на спектрофотометрията.

„Меланинът е хормон на пинеалната (епифизата) жлеза с не особено проучена функция, знае се, че има връзка с бодърстването и съня, с образуването на кожен пигмент под влиянието на слънчевата светлина. Изследването продължило 12 години д-р Херера доказва, че меланинът е основен енергообразуващ фактор в организма.

Меланинът доставя водород на клетката. Т.е. той улавя фотонната Енергия и я превръща в химическа.

Учените са смаяни, защото водородът е на-малкия атом във Вселената, най-разпространеният, и е носител на най-използваната Енергия в Природата.

Можем да определим фотосинтезата като абсорбция на фотони от електромагнитното лъчение, последвано от йонен процес. Досега се смяташе, че само хлорофилът е единствената субстанция, доставяща водород на растителната клетка, не бе известна друга субстанция, която да улавя фотоните от електромагнитното излъчване и да дава достатъчно Енергия, за да се разцепи молекулата на водата.

Опитът за извличане на Енергия от разцепването на водната молекула с хлорофила трае 20-30 секунди.

Докато извлеченият от меланина водород е активен десетки и може би и стотици години, позволявайки да се разцепва водната молекула. В молекулата на водата Енергията се освобождава при разделянето и обратно съединяването на водород и кислородните атоми.

Уравнението показва, че от две молекули, в присъствието на меланина и под въздействието на слънчевата светлина, се получават 2 молекули водород, една молекула кислород и 4 електрона. Когато реакцията се обърне отдясно наляво водородът и кислородът се съединяват и се получава вода и електричество, докато меланинът не претърпява помени, той само катализира процеса.

 

Така процесът продължава с години, защото

меланинът не се разгражда.

Ние установихме, че 1/3 от Енергията на организма, с която човек разполага идва от меланина, водата и слънчевата светлина. Но тази 1/3 е първична Енергия - т.е. Енергия, която активира химическите процеси в организма на човека. В съответствие с нашите терапевтични изследвания животоподдържащите системи се задвижват от тези Енергии по един или друг начин или дори се нуждаят от химическата Енергия на меланина, идваща от фотонната Енергия, за да се стартират жизнените процеси.

Друго фундаментално качество на меланина е неговата устойчивост във вода.

Това е от съществено значение за генерирането на електричество. Например, първите количества меланин, които екстрахирахме през 1998 г., живеят своята 9 година без каквито и да е признаци на разрушение.

Първите прототипи на фотоелектрохимични клетки продължават своя живот, генерирайки електричество вече 10-ти семестър без прекъсване на стайна температура.“

Автор: д-р Антонио Солис Херера

Публикувано от списание „Житно зърно“ бр.2/ 2009 г.

 

- Какво би ни казал още за меланина, Господи?

- Дете, дете, меланинът и серотонинът (излъчван от предния дял на хипофизата) са тези, които стимулират тимусната жлеза да произвежда част от пигмента на кожата и то, свързано с Хелия и Силиция, които идват със слънчевата светлина. Така трите жлези/епифиза, хипофиза и тимусна жлеза/ работят в синхрон и усвояват не само Светлината, но и праната – жизнената Моя Енергия и така се задвижва електроцентралата на вашето тяло, а наред с това и Кристала на мозъка ви, който пък така контролира жизнените ви процеси и то, съобразено с циклите и промените на ядрата-Кристал на Земята, Слънцето и Вселенския Разум, както и циклите Земя-Слънце и Луна. Именно така пулс и сърце се синхронизират, както и слухът, зрението и ръстът – пряко свързани с епифизата и нейната светлинна дейност. Ето защо водата е важна за вашите тела и меланинът само спомага процесите!

Епифизата стимулира производството на силиция чрез мелатонина, а той стимулира производството на серотонина, а той пък – производството на Водород 7, чрез който Душата, Духът и тялото се сливат и това и вие наричате ЩАСТИЕ!

Информацията е от 29.12.12 г.

Link: psihobg.com/?p=2706

Седем прекрасни урока от живота на Марк Твен

19.11.2013 15:38

Седем урока за живота от Марк Твен!

 

1. Спри да се тревожиш

“Мислил съм си за доста ужасни неща през живота си, повечето, от които никога не се случиха”

Ние кръжим около живота си, мислейки за събития, които никога няма да се случат. Притесняваме се, ужасяваме се, страхуваме се за неща, които никога не са се случили и вероятно никога няма да се случат. Нашите умове са извън контрол.

Главите ни са пълни с негативни мисли, които нямат нищо общо с действителността, дори да си мислите че имат! Премахването на лошите мисли е възможно. Не е никак лесно, но си струва усилието.

2. Майната й на сигурността

“След 20 години ще бъдете по разочарован от нещата, които не сте направили, отколкото от тези, които сте направили. Така че вдигнете котвата! Отплавайте далеч от безопасното пристанище. Хванете попътния вятър с вашите платна. Не се страхувайте! Изследвайте ! Мечтайте ! Откривайте!…”

Искаме безопасност. Искаме да бъдем сигурни, но най-добрия опит в нашия живот, който можем да придобием, е когато се откажем от тези понятия като сигурност и безопасност. Да тръгнем в посоката на това, което наистина искаме, независимо дали се чувстваме в безопасност или не!

Често се борим с това сами. Резултатът почти винаги е да спрем да правим това, което сме започнали, тъй като не се чувстваме сигурни. Познато ви е, нали? Тревожим се твърде много за бъдещето!

В действителност ние не можем да знаем какво ще ни донесе бъдещето. Дори и да имаме милиони в банката, още утре можем да ги загубим. Дори и най-богатите хора на света не могат да бъдат сигурни, какво остава за нас…

3. Повтаряш ли лошите случки в главата си отново и отново….?

“Когато хората не ни уважават, сме рязко обидени.

Представете си, че нещо негативно ви се е случило. Може би някой е казал нещо за вас, за което ти мислиш, че е напълно грешно!

Задай си въпрос, колко често в действителност ти си повтаряш наум отново и отново това, което се е случило, когато всичко всъщност е свършило? Колко често се тормозиш по този брутален начин? Аз лично доста често…

Ние не уважаваме себе си, повтаряйки лошите мисли и чувства от минали събития, минаващи ви през ума отново и отново. Това ви кара да се чувствате зле и се отразява на околните, включително и на вас/особено на вас/ адски зле!

4. Опрости нещата, раздели ги на малки части

“Тайната да вземеш това, което искаш, е просто да започнеш, да стартираш. Тайната да стартираш и да се подготвиш добре, е да пречупиш, да нарушиш комплексите си, да разделиш големите задачи на по-малки управляеми задачи и след това да започнеш от първата”

Да вървиш след мечтите си може да те накара да се чувстваш така, все едно трябва да изпълниш някаква огромна, непосилна задача, но това е ,защото се опитвате да визуализирате нещо в главата, което не може да бъде визуализирано, защото е прекалено голямо, огромно е.

Марк Твен е много прав в идеята си да разделяме задачите си на по малки парченца.

Това работи, защото по този начин можете да задържите доста по-лесно образа в главата си на това как би изглеждал крайния резултат.

Вместо да мислите нещо от сорта на: “Трябва да започна онлайн бизнес”, по-добре помислете върху това: “Трябва да стартирам свой собствен блог”

Това е, ако искате да отивате все по надалеч по пътя към успеха. Пречупете нещата, смалете ги, опростете ги, за да можете да си ги представите много по лесно. И след това просто ги направете…

5. Когато сте ядосани….

“Когато сте ядосани, бройтe до 4. Когато сте много ядосани, теглете наум една майна”

Това е един добър и забавен цитат от Марк Твен наистина, но в същото време той ни изпраща съобщение да не вземаме решения, когато сме ядосани. Хората изглупяват, когато са гневни, това е истината. В повечето случаи единственото, което могат да си причинят да решават проблеми в ядосано състояние е да си създадат още повече проблеми в живота си.

Следващият път, когато сте разгневени за нещо, бройте до 4 или още по добре до 10, поемете дълбоко въздух и се успокойте. Ако това не помогне, ударете му една здрава майна и гаранция, че ще ви стане малко по-добре. Така че гледайте да се успокоите, преспете и вземете вашето решение.

6. Заслужил си, а не си го получил…?

Не обикаляй наоколо заявявайки, че светът ти дължи добър живот. Светът не ти дължи нищо. Той беше тук първи…”

Имал ли си някога чувството, че заслужаваш нещо, но не го получаваш? Знам, че със сигурност си имал такива моменти. Аз ги имам постоянно.

Тази мисъл не ни прави никак добра услуга за съжаление. Дори и да мислим, че сме достойни да получим каквото и да е и въпреки това не го получаваме.

Това усещане ни държи настрана, вместо да ни движи напред. И какво ако нещата не се наредят перфектно? Можете да ги редактирате и да продължите да вървите!

Кой знае, може би това временно отстъпление, няма да е крачка назад, а напротив. Отрицателните събития в живота ни имат склонността да се превръщат в положителни понякога!

7. Кураж

“Куражът е съпротивата на страха, неговата устойчивост, майсторството на страха, а не липсата на страх”

Успешните хора не са безстрашни. Никой не е! Лесно е да се смята, че ако се отървеш от страховете си, всичко ще се оправи току така, но това е само извинение, за да не започнете.

Винаги ще има поне капчица страх, когато се гмуркате в неизвестното. Не се оставяйте това да ви спре, а вместо това използвайте страха като гориво, което да ви движи напред към успеха!

(бел.ред. - помислете за корекции само по пета точка )

информация за източника (линк). https://www.epochtimes-bg.com/2013-04/2013-11-17_03.html

Какво става, когато човек, обладан от негативни енергии, прегърне обикновен човек.

14.01.2013 11:07

 

 

 

1 - Creation and activation of a ring of distressing energy at the heart chakra (Anāhat-chakra)
1A - Emission of black particles of distressing hazy black energy through the Anāhat-chakra

2 - Creation and activation of a thick black covering around the body
2A - Creation and activation of a ring of distressing energy at the mid-brow chakra (Ādnyā-chakra)
2B - Emission of a ring of distressing energy from the Ādnyā-chakra
2C - Creation of a ring of distressing energy at the Anāhat-chakra
2D - Emission of hazy waves of distressing energy through the Anāhat-chakra
2E - Complete encompassing of the Anāhat-chakra by the covering of the ring of distressing energy
2F - Creation of a hazy black energy covering around the head
2G - Spread of a hazy flow of distressing energy around the person in a circular manner
2H - Increase in the black energy covering around the body
2I - Creation of a ring of black energy at the Anāhat-chakra

3 - Illusory (Māyāvi) waves encircling the people, giving them a false sense of feeling good

4 - Creation and activation of a ring of enticing (Mohinî) energy
4A - Creation of a ring of enticing energy at the Anāhat-chakra
4B - Creation of a ring of enticing energy around both persons , giving them a false sense of attraction

As you can see from the above explanation, hugging a person who is possessed by negative energies is extremely detrimental to us.

 

Квантови физици: Безгранични са възможностите на човека във всичко

10.01.2013 17:57

Квантови физици доказаха, че без всякакво съмнение, физическият свят – това е океан от енергия, който възниква и след милисекунди изчезва, пулсирайки отново и отново. 

Няма нищо твърдо – такъв е светът на квантовата физика. Доказано е, че само мисълта ни позволява да събираме и удържаме заедно тези “обекти”, които виждаме в това постоянно изменящо се поле от енергия.

Но тогава защо виждаме човек, а не мигаща сгъстена енергия? 

Нека си представим лента с филм. Това е сбор от кадри, които се движат със скорост 24 образа в секунда. Кадрите са разделени от времеви интервали. Но благодарение на скоростта, с която един кадър сменя друг, възниква оптична измама и ние мислим, че виждаме непрекъснато движещо се изображение. 

Сега да си спомним за телевизията 

Електронно-лъчевата тръба на телевизора – това е просто тръба с множество електрони, които се удрят в екрана по определен начин и създават същата тази илюзия за форми и движение. 

Ето какви са обектите във всеки случай. Ние имаме пет физически сетива – зрение, слух, осезание, обоняние и вкус. Всяко от тях има определен спектър – например кучето чува звуците в друг диапазон, от нашия, змията вижда света в друг спектър и т.н. 
Иначе казано нашите сетива възприемат околното море от енергия от определена ограничена точка и изхождайки от това, построява изображения. Това не е пълната и не е точната картина. Това е само една интерпретация. 

Всички наши интерпретации са основани изключително на “вътрешната ни карта” на реалността, сформирана у нас, а не на обективната истина. Нашата “карта” е резултат от натрупания през живота опит. 
Нашите мисли са свързани с тази невидима енергия и те определят това, което формира тази енергия. Мислите ни буквално събират от Вселената частица след частица, за да създадат физическия живот. 

Да се огледаме  наоколо
Всичко, което виждаме в нашия физически свят е започнало като идея – идея, която расте пропорционално според това как я споделяме и изразяваме, докато не порасте достатъчно, та след няколко етапа да стане физически обект. 

Иначе казано:

Ние ставаме това, за което най-често мислим!
Нашият живот става онова, в което най-силно вярваме. Светът в буквалния смисъл е наше огледало, което ни позволява на физическо ниво онова, което считаме за истина за себе си… докато не изменим гледната си точка.
Квантовата физика ни казва, че обкръжаващият ни свят не е нещо твърдо и неизменчиво, както ни се струва. Обратното – то е нещо непрестанно променящо се, построено на нашите индивидуални и колективни мисли. Това, което смятаме за истина на практика е илюзия, почти нещо като цирков трик. 
За щастие ние вече започнахме да разгадаваме тази илюзия и най-главното – започнахме да търсим възможности да я променим. 

От какво са направени телата ни?

От девет системи – кръвообращение, храносмилане, ендокринната ни система, мускулна, нервна, репродуктивна, дихателна, скелетна и отделителна система. А те от какво са направени? От тъкани и органи. А от какво се състоят тъканите и органите? От клетки. От какво са направени клетките? От молекули. От какво молекулите? От атоми. От какво са атомите? От субатомни частици. Какъв е състава на субатомните частици? ЕНЕРГИЯ!

Всички ние сме чиста енергия – светлина в най-красивото и разумно въплъщение. Енергията под повърхността постоянно се променя, но под контрола на могъщия ни интелект. 

Всеки от нас е едно звездно могъщо човешко Същество. 

Ако можехме да се видим под мощен електронен микроскоп и да проведем експерименти над себе си щяхме да се убедим в това, че сме съставени от постоянно променяща се сгъстена енергия във вид на електрони, неутрони, фотони и т.н. 
Така е и с всичко, което ни обкръжава. Квантовата физика ни казва, че именно актът на наблюдаването на обекта го заставя да бъде там и такъв, където и какъвто го виждаме. 
Иначе казано – обектът не съществува самостоятелно от този, който го наблюдава! Така че нашите наблюдения, нашето внимание към нещо, нашето намерение буквално създава конкретния обект. 

Това е доказано от науката.

Нашият свят се състои от дух, разум и тяло. Всеки от тези три елемента изпълнява функция, която е уникална и недостъпна за останалите. Това, което виждат очите ни и усеща тялото ни, това е физическият свят, който ще наричаме Тяло. Тялото – това е ефект, създаден по някаква причина. Конкретната причина – това е мисълта. 
Тялото не може да създава. То може само да усеща и да бъде сетивно – това е неговата уникална функция. 

Мисълта не може да усеща. Тя може само да мисли, да създава и да обяснява. Тя се нуждае от свят на относителността (физическият свят, тяло), за да усеща себе си. 
Тялото няма властта да създава, макар и да се внушава такава илюзия. Точно тази илюзия става причина за много разочарования. Тялото – това е просто резултат и не е в негова власт да стане причина или да създаде нещо. 


Ключ в цялата тази информация се явява възможността да се научим да виждаме Вселената по друг начин, за да дадем въплъщение на всичко, което е нашето истинско желание, коментира wakingtimes.com

Линк към статията: www.earths-book.com/2012/12/bezgranichni-sa-vazmznostite-na-choveka-vav-vsichko.html

Интервю с Рам относно Прана в земеделието

02.04.2012 21:19

Линк към интервюто:

organichno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=175:prana-agriculture-ram-interview&catid=61:-2-&Itemid=86

Семинар на тема "Земеделие с прана" ще има през април месец с София, Варна и Пловдив.

Из беседите на Учителя Дънов

07.11.2011 12:45

Да почерпим от извора: 


Събиране и изваждане. Запалване и изгасване на свещта. (Беседи пред Сестрите, 18.12.1925 16:00 Петък, София) 
Беинса Дуно
https://www.beinsadou...ures.php?id=817

Една сестра казва: „Ти не разбираш какво нещо е говоренето на Духа” – и другата казва същото. Не, това е говорене на ходжата от минарето. Говори ли някоя сестра така, аз ще й кажа: „Да, сестро, ти говориш много хубаво, но хайде сега да отидем при един болен, да направим една молитва. Ти, понеже разбираш по-добре, ще ръководиш, а аз само ще пригласям, та дано помогнеш. Ти от по-дълго време служиш на Бога, направи каквото знаеш, пък аз ще донасям вода и ще пригласям.” А пък вие казвате: „Не, сестро, с такива работи не се занимавам – кармата на този болен още не е изтекла, няма какво да му помагаме.” Въпросът за кармата седи другояче: ти се притечи на помощ, пък не мисли за кармата на другите.

Учителят и духовното лечение

07.11.2011 12:35

 

Цитат

"...Учителят...разсъждаваше:...И ако излекувам всички болни хора, какво съм направил? Представете си, че взема едно прасенце, измия го, изкъпя го и го пусна. Какво ще направи то? Ще отиде пак, ще се потопи в гьола и пак ще се изкаля. Така е и с всички хора, които страдат от различни болести. Болестите са резултат от техните грехове и престъпления в миналото и ако аз ги излекувам, без в тях да се е пробудил стремеж към духовен живот, те иде продължат да си живеят в своите грехове и още по-лоши болести ще ги сполетят. Има ли тогава смисъл да лекувам такива хора? За да се лекуват хората, преди всичко трябва да стане пробуждане на тяхното съзнание и да изменят начина на живота си. Значи, в умовете на хората трябва да се внесат нови идеи, които да преобразят техния живот."


източник: https://www.beinsadouno.com/board/index.php...ic=3981&hl=

Tags

The list of tags is empty.